Wyjaśnij dlaczego dodawanie niewielkich ilości tłuszczu do gotujących się warzyw lub oleju do surówki ma wpływ na przyswajalność witaminy A.
Zaloguj się lub stwórz nowe konto
aby zobaczyć zadanie!
Zadaj pytanie tutaj i otrzymaj rozwiazanie w kilka sekund!
Warto wiedzieć
Zadanie o treści: Wyjaśnij dlaczego dodawanie niewielkich ilości tłuszczu do gotujących się warzyw lub oleju do surówki ma wpływ na przyswajalność witaminy A.
Zadanie zweryfikowane przez pracownika serwisu
Rozwiązanie tego zadania przygotował nauczyciel
Nauczyciel biologii klas I - IV LO / Technikum+ W mojej pracy kładę nacisk na aktywność uczniów, a nie na przekazywanie wiedzy przez nauczyciela.
Aleksandra Werde posiada 3799 rozwiązanych zadań w naszym serwisie
Rok wydania
2020
Wydawnictwo
Nowa Era
Autorzy
Anna Helmin, Joanna Holeczek
ISBN
978-83-267-3856-2
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 1 strona 150
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 4 strona 25
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 4 strona 21
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 4 strona 207
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 1 strona 280
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 2 strona 113
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 3 strona 43
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 2 strona 259
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 5 strona 119
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 2 strona 314
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 7 strona 208
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 3 strona 222
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 12 strona 260
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 3 strona 12
Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy. Reforma 2019 zadanie 3 strona 141