Zaloguj się lub stwórz nowe konto
aby zobaczyć zadanie!
Zadaj pytanie tutaj i otrzymaj rozwiazanie w kilka sekund!
Warto wiedzieć
Zadanie o treści: 5. Dopasuj nazwy sposobów konserwowania żywności wymienionych w punkcie a) do substancji lub procesów w nich stosowanych podanych w punkcie b). a) wedzenie, mrozenie, pasteryzacja, peklowanie, kiszenie, marynowanie b) fermentacja mlekowa, wytworzenie prózni, dym, roztwór kwasu etanowego, chlorek sodu, temp. $80-95^{circ} mathrm{C}$, ciekły azot [...] jest zadaniem numer 47134 ze wszystkich rozwiązanych w naszym serwisie zadań i pochodzi z książki o tytule To jest chemia 2. Zakres rozszerzony, która została wydana w roku 2020.
Zadanie zweryfikowane przez pracownika serwisu
Rozwiązanie tego zadania przygotował nauczyciel
Nauczyciel chemii klas I - IV LO / Technikum Teresa stara się zwracać uwagę swoich uczniów na aspekty praktyczne chemii, takie jak jej zastosowania w codziennym życiu i w przemyśle. Jej celem jest zainteresowanie uczniów chemią oraz pokazanie, jak ta dziedzina nauki jest istotna dla naszego życia.
Teresa Korta posiada 5150 rozwiązanych zadań w naszym serwisie
Rok wydania
2020
Wydawnictwo
Nowa Era
Autorzy
Maria Litwin, Szarota Styka-Wlazło
ISBN
978-83-267-4000-8
To jest chemia 2. Zakres rozszerzony zadanie 1 strona 299
To jest chemia 2. Zakres rozszerzony zadanie 4 strona 368
To jest chemia 2. Zakres rozszerzony zadanie 3 strona 163
To jest chemia 2. Zakres rozszerzony zadanie 3 strona 384
To jest chemia 2. Zakres rozszerzony zadanie 8 strona 384
To jest chemia 2. Zakres rozszerzony zadanie 2 strona 211
To jest chemia 2. Zakres rozszerzony zadanie 1 strona 261
To jest chemia 2. Zakres rozszerzony zadanie 7 strona 211
To jest chemia 2. Zakres rozszerzony zadanie 4 strona 384
To jest chemia 2. Zakres rozszerzony zadanie 1 strona 326
To jest chemia 2. Zakres rozszerzony zadanie 1 strona 251
To jest chemia 2. Zakres rozszerzony zadanie 10 strona 312
To jest chemia 2. Zakres rozszerzony zadanie 4 strona 274